Вчора в інтернеті з'явилося відео страти бойовиками "Ісламської держави" чоловіка, який назвався жителем Грозного 23-річним Магомедом Хасієвим.

"За національністю росіянин з Чеченської республіки. Тут мене звати Хаарон. Приїхав сюди за завданням управління ФСБ Російської Федерації. Раніше проживав у місті Грозний, Старопромисловський район, вулиця Бібліотечна, 112, квартира 30", - каже чоловік.

Далі він розповідає, що до початку 2014 року мешкав у місті Майкоп. Коли їхав у Грозний, його зняли з автобусу та відвезли у ФСБ по Майкопу. Там протримали 8 днів, завербували та відправили до Сирії. Раз на місяць чоловік мав передавати зібрану інформацію зв'язковому із прізвиськом Грант, який є вірменином.

Читайте також: Шиїти в Іраку знищать американських спецпризначенців

"Мав з'ясувати, де і коли збираються влаштовувати вибухи на території РФ. Хто з Майкопу та Грозного хоче їхати в Сирію. 26 серпня через Стамбул я прибув в "Ісламську державу". Перший раз передав зв'язковому інформацію про двох братів. Вони стали шахідами ( "пали мученицькою смертю" – "Знай"). Усього я передав дані про шістьох братів. Більше не зміг, бо впіймали та розсекретили співробітники служби безпеки Халіфату", - закінчує.

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше
Показати ще

Далі на узбережжі Магомед стоїть на колінах. Позаду розмахує ножем чоловік років 25-30. Говорить російською.

"Слухай мене, собака Путін. І не принесли ваші авіаудари нічого, крім загибелі мирних мусульман, жінок, дітей та літніх людей. І ми очікували ваше приєднання до тиранів, знаючи вашу криваву історію в Афганістані, Чечні і Кавказі. І тепер на цій землі почнеться битва. Кров за кров, руйнування за руйнування. Ми будемо вбивати ваших дітей за кожну вбиту дитину. Матері Росії, тримайте своїх дітей, інакше їх чекає така участь", - після цих слів холоднокровно перерізає горло Магомеду.

У Центрі громадських зв'язків ФСБ на питання Російської служби Бі-бі-сі відповіли, що не мають інформації про це відео.

У Магомеда Хасієва є дікілька сторінок в соцмережах. Але він не заходив на них більше року. Зазначено, що в 2013-му хлопець закінчив технікум у Майкопі. І в тому ж році звернувся через instagram до Рамазана Кадирова. Пропросився в нього жити у Чечні.