Днями раніше голова Пентагону Ештон Картер заявив, що США мають намір надіслати свій військовий контингент до Іраку. З цього приводу встигли висловитись шиїтські військові угрупування Іраку.

Про це повідомляє Reuters.

Різноманітні шиїтські угрупування одноголосно стверджують, що чинитимуть спротив армії США.

"Ми будемо переслідувати і атакувати будь-який американський підрозділ, розгорнуте в Іраку. Воно стане основною мішенню для наших груп. Ми боролися з ними раніше, і готові відновити нашу боротьбу", - заявив керівник прес-служби організації "Катаіб Хезболла".

Такої ж думки тримається і прем'єр-міністр країни Хайдер аль-Абаді.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Будь-яке втручання у внутрішні конфлікти нашої країни можливе лише зі згодою нашого керівництва", - повідомляє чиновник.

Зазначимо, за словами Картера, армія його країни допомагатиме саме іракським солдатам та військовим угрупуванням курдів.

Читайте також: У РФ засудили 150 сирійських бойовиків

На рішучий крок у боротьбі із ІДІЛ американські політики наважились після терактів у Сирії. США збираються повністю ліквідувати діяльність терористів.