Московський суд зобов'язав першого президента СРСР Горбачова виплатити 6 тисяч 300 рублів у справі про захист честі, гідності та ділової репутації лідера партії ЛДПР Володимира Жириновського.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Причиною для позову стали кілька фраз з політичних мемуарів Горбачова у книзі "Після Кремля". Там, на думку скандального політика, містилися факти, що забруднювали його репутацію. Адвокати Горбачова у свою чергу наполягали, що це лише оціночні судження.

У підсумку, суддя частково задовольнила вимоги Жириновського, який спочатку просив компенсувати йому моральну шкоду в розмірі 1 мільйона рублів.

Тепер Горбачов змушений спростувати опубліковані в книзі слова про причетність Жириновського до нападу на нього в 1996 році. Також колишній президент виплатить грошову компенсацію.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: В 2016 році скасують санкції проти Януковича - Касько

Нагадаємо, книга мемуарів "Після Кремля" була видана Горбачовим у 2014 році. У ній описані роздуми про те, що сталося в Росії і в світі за останні 20 років. Жириновський в книзі згаданий кілька разів.