Колишній президент США Джиммі Картер заявив сьогодні, що вилікувався від раку мозку. Про це повідомляє телеканал NBC.

91-річний політик зробив заяву в недільній школі баптистської церкви в місті Плейнс, в штаті Джорджія, де він викладає.

"Після проходження МРТ на цьому тижні лікарі мені сказали, що не знайшли в мене слідів раку. За мене молилися багато людей і я ціную це ", - сказав Картер.

Читайте також: Трирічний малюк продає сніговиків для лікування раку (фото)

Інформацію про відсутність хвороби підтвердили в Центрі Картера, некомерційної організації, яку 39-й президент США заснував після закінчення свого терміну перебування в Білому домі. У центрі додали, що Картер продовжить проходити регулярну тритижневу імунотерапію.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

У серпні Картер повідомив, що страждає важким онкологічним захворюванням. Під час хірургічної операції медики виявили у нього рак печінки та метастази, які розрослися по всіх життєво важливих органів. У мозку лікарі виявили чотири вогнища меланоми.

Джиммі Картер займав пост президента США з 1977 по 1981 рік, а в 2002-му був удостоєний Нобелівської премії миру за "роботу з пошуку мирних способів вирішення міжнародних конфліктів, за просування демократії та прав людини й за поширення економічного і соціального розвитку" за допомогою Центру Картера.