Переслідування незгодних з політикою Путіна в Росії тривають. Активістці Дарині Полюдовій загрожує 3,5 роки колонії, а опозиціонеру Ільдару Даніну вже присудили 3 роки колонії.

Організатору Маршу за федералізацію Кубані Дарині Полюдовій, яка вийшла на вулиці з плакатом "Україна, ми з тобою", загрожує 3,5 роки колонії-поселення, пишуть "Грані".

Відзначається, що прокурор, яка звинувачує активістку в закликах до екстремізму і сепаратизму, запросила саме 3,5 роки покарання.

Читайте також: В Росії відстрілюватимуть страйкуючих дальнобійників

Адвокат Полюдової Андрій Сабінін розцінив справу як переслідування за вираження активісткою власної думки. У справі Полюдової три епізоди - публічні заклики до екстремізму, публічні заклики до екстремізму і сепаратизму через інтернет.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Російський опозиційний активіст Ільдар Данін, який раніше вийшов на пікет з плакатом "Путін - загибель Росії", був засуджений Басманним судом Москви до 3 років колонії загального режиму.

Про це повідомляє ТАСС, відзначаючи, що вина підсудного була повністю встановлена ​​в ході судового слідства.

Згідно з інформацією, Дадіна інкримінувалися чотири епізоди участі в неузгоджених акціях протесту 6 і 23 серпня 13 вересня і 5 грудня 2014 року, коли він зі своїми прихильниками перекрив на кілька хвилин Мясницькій вулицю в центрі Москви. Він був затриманий 30 січня цього року, 3 лютого був поміщений під домашній арешт.