Роскомнадзор подав до розгляду законопроект, згідно з яким чиновники зможуть слідкувати за росіянами.

Про це пишуть російські ЗМІ.

У законопроекті говориться, що розробники месенджерів зможуть працювати в Росії тільки за договором з операторами зв'язку. Крім того, їм доведеться доповідати про свою роботу Роскомнадзору. У разі порушень оператори зв'язку зобов'язуються блокувати пропуск трафіку сервісу.

У листопаді депутати Держдуми вже піднімали це питання.

"Мессенджер Telegram активно використовується в цілях пропаганди терористами з "Ісламської держави", - говорить депутат Держдуми Олександр Агєєв.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Він вважає, що через Telegram крім текстів поширюються екстремістські фото і відео.

Раніше, у травні 2015 року, засновник росийского месенджера Telegram Павло Дуров говорив, що число повідомлень, які щодня відправляються, збільшилося з грудня 2014 в два рази - до 2 млрд на день.

Читайте також: Viber розмістила сервери з особистими даними громадян у Росії

За словами Дурова, месенджером активно користуються в Іспанії, Бразилії, Південній Кореї, Мексиці, Німеччині, Малайзії, Сінгапурі, Індії, Саудівської Аравії, Італії та США. Разом з тим частка користувачів з Росії в Telegram становить близько 1%.

Варто відзначити, що месенджери Skype і WhatsApp вельми часто надають доступ до такої інформації користувача, як місце розташування, контакти, текстові повідомлення, мікрофон і камера.

Так, відповідно до експерименту, було виявлено що за три дні Facebook Messenger переглянув контакти 78 разів, Pinterest - 11, Instagram, що належить Facebook, - всього 3 рази, WhatsApp -2449, а Skype переглянув контактний лист цілих 3484 рази.