Остання тоталітарно-комуністична країна на планеті КНДР поступово відкривається світу. Чого вартий, хоча б недавній крок північнокорейського лідера Кім Чен Ина, який відрядив на гастролі до Пекіна жіночий поп-гурт Moranbong, повідомляє ВВС.

Аби підкреслити, що цей крок є дипломатичним, із залізничного вокзалу у Пхеньяні дівчат проводжали високі посадовці Північної Кореї. Щоправда, сама процесія нагадувала кадри радянської хроніки. Корейці були схожі на колишніх лідерів СРСР, а співачки - на офіцерів спецслужб.

Усі учасниці Moranbong мають військові чини, тому на публіці в основному з'являються в уніформі. Так що, фактично це скоріше військовий оркестр, ніж поп-група.

Таким чином Пхеньян сподівається поліпшити відносини зі своїм головним союзником Китаєм напередодні засідання Радбезу ООН, де обговорюватиметься утиск прав людини в КНДР.

Читайте також: Кім Чен Ин видав наказ "Всім підстригтися!"

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Учасниці гурту поєднують у своїй творчості національні мотиви із західною поп-культурою. У групі, створеній особисто Кім Чен Ином в 2012 році, 21 дівчина.

Вважається, що колектив був утворений як символ нового, більш відкритого та сучасного, курсу країни. На відміну від численних колективів Південної Кореї, учасниці Moranbong самі грають на інструментах.