Керівництво супермаркетів під назвою "Бахетле" з Татарстану відреагувало на продаж обурливих календарів у своїй мережі.

У них президента Сполучених штатів Барака Обаму зобразили у компанії шимпанзе.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, обличчя президента разом з людиноподібними мавпами нанесли на сувенірні дошки для обробки продуктів, поряд з календарем на 2016 рік.

"Ми приносимо вибачення за цей прикрий інцидент. Ми вперше опинилися у такій ситуації, і персонал виявився неготовим до неї. Така продукція опинилася на полицях нашого супермаркету, і ми висловлюємо жаль з цього приводу", - заявили в мережі.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Зазначається, що "Бахетле" – це мережа магазинів домашньої їжі. Власником якої є депутат держради Татарстану Мусліма Латипова.

"Неприємно і неприпустимо, що хтось намагався використати торговельний майданчик як місце для політичних провокацій", - додає керівництво "Бахетле".

За їх словами, мережа отримала три екземпляри дошок "з провокаційним зображенням" від російського ТОВ "Классик-посуда", що знаходиться у Москві. Виготовили дошки у пітерському ТОВ "Євростиль".

Читайте також: Соцмережі висміяли зустріч Порошенка і Обами в Парижі (відео)

Після оприлюднення дошок з американським президентом, на випадок звернув увагу прес-секретар посольства США у Росії Вільям Стівенс.

"Огидно бачити такий кричущий прояв расизму на прилавках російських магазинів", - написав він на своїй сторінці у Twitter.