На 72 році життя у Чилі помер засновник торгових марок North Face і Esprit − Дуглас Томпкінс.

Нещасний випадок стався на гірському озері Хенераль - Каррера. Через сильний вітер піднялися великі хвилі і каяк, на якому перебував Томпкінс, перекинувся.

Дуглас опинився в крижаній воді. Рятівникам вдалося витягти Томпкінса з води, однак у лікарні він помер.

Як повідомили медики, на момент доставки у реанімацію, температура тіла Томпкінса була лише 19 градусів. Смерть настала через значне переохолодження.

Читати також: ТОП-5 найщедріших мільярдерів світу (фото)

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Нагадаємо, Дуглас Томпкінс заснував компанію North Face, а в 1968 році –компанію із пошиття одягу Esprit.

На початку 90-их років Дуглас припинив займатися бізнесом і переїхав в південну частину Чилі. Тут він активно зайнявся проектами з охорони навколишнього середовища.

Як відомо, Томпкінс викупив величезні земельні площі в Чилі та Аргентині, перетворивши їх в природні парки. Це зробило його одним з найбільших землевласників в світі. У Томпкинса залишилися дві дорослі доньки, п'ятеро онуків, дружина, брат і мати.