Завод Bosch-Siemens призупинив виробництво пральних машин на заводі під Санкт-Петербургом. Причина: відсутні комплектуючі з Туреччини.

Про це повідомляє 11 грудня РБК.

Завод Bosch-Siemens під Санкт-Петербургом виробляє пральні машини та холодильники. Підприємство використовує велику кількість турецьких комплектуючих. Але вони з 23 листопада стоять на митниці. Там просто не знають, що з ними робити.

Як уточнюється, комплектуючі для побутової техніки не входять до переліку санкційної продукції з Туреччини, який затверджений постановою уряду РФ. Але і взяти на себе сміливість і пропустити в країну турецькі деталі ніхто не наважується.

В результаті з початку грудня був призупинений випуск пральних машин, а з 14 грудня призупинять і випуск холодильників.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Зі Скадовська в Стамбул знову пливуть кораблі

Нагадаємо, що після інциденту зі збитим російським бомбардувальником Росія ввела санкції проти Туреччини. Під заборону потрапили турецькі товари, курорти та робітники. Після цього на російському кордоні виникла плутанина з пропуском турецьких товарів. Вантажі стали направляти на повний огляд або не пропускати зовсім.

Турецький бізнес миттєво відреагував на санкції Росії і став активніше співпрацювати з Україною.