Прокуратура Колумбії розпочинає розслідування можливих злочинів в організації "Революційні збройні сили Колумбії". Жінок у цій організації змушували робити аборти.

Про це повідомляє BBC.

Головний прокурор країни Едуардо Монтеалегре повідомив, що до правоохоронців звернулися щонайменше 150 жінок із подібними скаргами. Ліві політичні сили Колумбії змушували жінок переривати вагітність, щоб не втрачати цінного солдата на полі бою.

Стражі порядку розпочинають розслідування цих заяв. У випадку, якщо провина комуністів доведеться, то до їхнього керівництва застосують певні покарання. Такі дії зможуть в черговий раз погіршити відносини між владою Колумбії та лівими радикалами.

Також відомо, що в організації закликали до абортів і тих жінок, які не були на фронті. Комуністи вважають, що жінка повинна готувати їсти та обслуговувати солдат, а не відволікатися на дитину.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Цікаво й те, що більшість населення Колумбії сповідує католицизм. Ця течія християнства забороняє жінкам робити аборти.

Читайте також: Наркобарон пригрозив війною ІДІЛ

Зазначимо, що кілька тижнів тому урядовці країни та комуністичні повстанці провели перші за кілька десятків років мирні переговори. Після них напруга між обома сторонами дещо знизилась.

"Революційні збройні сили Колумбії" розпочали свою діяльність ще у 1948 році. Члени цього товариства мріють побудувати у своїй країні політичний устрій за ідеологією Маркса та Леніна. Ця організація вважається терористичною у США та ЄС.