Представники невеликого тюркського народу гагаузи з Молдови почали збирати підписи за заселення анексованого Росією півострова.

Представник гагаузів дехто Георгій Караіван склав звернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням надати їм російське громадянство за спрощеною процедурою. Відповідна петиція з'явилася на офіційному сайті глави РФ.

Гагаузи прагнуть стати противагою проукраїнськи налаштованим кримським татарам, йдеться в петиції. Гагаузи - тюркський народ, який відданий Росії, відзначив Караіван, і попросив у російського президента дозволу селитися гагаузам в Криму.

"Ця відданість передається генетично і на противагу русофобським заявам деяких представників кримських татар внесе скріплюючий елемент у подальше творення Російської Федерації", - написав автор документа.

Читайте також: Кримських татар насильно зганяють на мітинг проти блокади Криму

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, в окупованому Росією Криму почалися гоніння і переслідування татар, а також турків.

Також нагадаємо, у Росії зіпсувалися відносини з Туреччиною після того, як турецькі військові збили російський винищувач 24 листопада 2015. За заявами Анкари, літак залетів на територію Туреччини з Сирії без попередження.