Іспанська поліція вилучила в порту Валенсії півтори тонни кокаїну на суму близько 360 млн доларів. Наркотик був спресований у вигляді 40 піддонів. Контрабанда прибула до Європи у вантажному контейнері з Колумбії.

Про це пише The Telegraph.

Cудно з контейнером прибуло до Іспанії 30 листопада. У ньому знайшли мішки з вугіллям на піддонах. Згодом виявилося, що піддони були зроблені зі спресованого порошку кокаїну. Крім того, частина мішків були також наповнена кокаїном, замаскованим під вугілля.

Головна надія наркоторговців була на те, що наркотики прибули разом з 24 тоннами вугілля. І саме вугілля завадить службовим собакам пронюхати кокаїн. Втім, обдурити тварин не вийшло.

Читайте також: У фан-клубі знайшли кілограм кокаїну

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

У рамках розслідування цієї справи затримано велику групу підозрюваних. Зокрема, транспортуванням займалися шестеро британців, двоє перуанців та іспанець. Затримали і двох колумбійських хіміків, які власне і перетворювали кокаїн в піддони.

Нагадаємо, що влітку в Одесі митники виявили на судні з Чилі 152 кг кокаїну. Це найбільша контрабанда наркотиків в Україні за останні 12 років. Південна Америка, зокрема Колумбія, Перу, Болівія, головний "експортер" кокаїну в Європу та США.