У 2015 році в 31 країні світу загинули 128 журналістів. Такі цифри наводить організація Press Emblem Campaign. Звіт опублікували сьогодні, 14 грудня.

Впродовж року 11 журналістів загинуло в Сирії. У доповіді зазначається, що Сирія, де триває масштабний збройний конфлікт між армією президента Асада, опозицією та угрупуванням ІДІЛ, залишається найнебезпечнішою країною для роботи журналістів. Взагалі, за останні п'ять років тут загинули 86 журналістів.

По 10 працівників ЗМІ вбили в цьому році в Іраку та Мексиці. У Франції, Лівії та Філіппінах – по вісім журналістів.

Далі в списку небезпечних для преси місць йдуть Бразилія, Індія, Південний Судан та Ємен, де загинули сім журналістів. У Пакистані і Сомалі – загинуло по шість медійників, в Гондурасі – п'ять.

Найнебезпечнішим регіоном для роботи преси залишається Близький Схід, де в 2015 році загинули 38 журналістів. За ним йдуть Латинська Америка (31), Африка (18) і Європа (13).

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Читайте також: Кожні п'ять днів у світі гине один журналіст – ЮНЕСКО

Що стосується Україн, то тут в 2015 році вбито чотирьох журналісти. До речі, стільки ж загинуло і в Колумбії, яка вважалась в останні двадцять років дуже небезпечним місцем для працівників ЗМІ. Нагадаємо, в 2014 році в Україні загинули 9 журналістів.

Найбільший резонанс в цьому році викликало вбивство Олеся Бузини, якого в квітні застрелили біля власного будинку невідомі. Бузина працював в газеті "Сегодня", був автором кількох скандальних книг, та не приховував своїх українофоб них поглядів. Також в 2015 році загинув відомий фотограф газети "Сегодня" Сергій Ніколаєв. Його смертельно поранили біля селища Піски під час бойових дій на сході України.