Російські силовики проводять черговий обшук в приміщенні Бібліотеки української літератури в Москві. Про це повідомив адвокат Іван Павлов, передає УНІАН.

"Це стає недоброю традицією", - говорить захисник. За його словами, троє працівників правоохоронних органів РФ, що проводять обшук, заявили про намір вилучити всі бухгалтерські документи.

У відповідь на питання, чи пов'язано це зі спробою слідства перекваліфікувати "екстремізм" на "економічні злочини", адвокат сказав: "Подивимося".

Читайте також: Гребенщиков підтримав Сенцова і Кольченка (фото)

Нагадаємо, вчора російські силовики провели обшуки у трьох працівників бібліотеки: Анни Павлюкової, яка є дочкою директора закладу, завідувачки відділу комплектування Тетяни Мунтян та завідувача відділу українознавства, культурно-масових та медійних програм Віталія Крикуненка.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Окрім того, головного бухгалтера бібліотеки допитали у головному слідчому управлінні Слідчого комітету РФ.

28 жовтня силовики провели обшуки в Бібліотеці української літератури в Москві і затримали директора установи Наталію Шаріну. Її звинувачують у поширенні серед відвідувачів визнаною екстремістською книги Дмитра Корчинського.

30 жовтня Таганський суд Москви посадив Шаріну під домашній арешт до 27 грудня.