Дослідники, які проводили геологічну розвідку біля польського міста Валбжих, заявили, що не виявили там слідів німецького потягу часів Другої світової війни.

Професор Януш Мадей з Краківської гірничої академії повідомив - вони провели геолого-розвідувальні роботи в районі та не виявили жодних слідів потягу, пише ВВС.

"Там може бути тунель. Але немає поїзда", - розповів дослідник.

Таким чином, сенсаційна історія про таємний потяг із золотом нацистів виявилась вигадкою.

Нагадаємо, що у серпні двоє чоловіків - поляк і німець, які представилися як Андрес Ріхтер і Петр Копер, - повідомили місцевій владі Валбжиха про те, що вони знають, де розташований нацистський бронепотяг часів Другої світової війни.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За місцевою легендою, нацистський потяг із золотом, коштовними каменями і зброєю зник у 1945 році поблизу замку Ксяж, що знаходиться за три кілометри від міста. Інформація про потяг, ймовірно, надійшла від причетної до його переховування людини, яка розповіла про це перед смертю.

На захист версії виступав навіть заступник міністра культури Польщі Петр Жуховський. Він казав, що бачив зображення з георадарів і "переконався на 99%" у тому, що нацистський потяг дійсно перебуває у районі південно-західного міста Валбжих.

Представник міністерства культури сказав, що сподівається виявити викрадені нацистами твори мистецтва та німецькі архіви, а також попередив мисливців за скарбами, що він може бути замінованим.

Читайте також: ІДІЛ оприлюднив нове пророцтво

Звістка про знахідку викликала справжню "золоту лихоманку" в районі Валбжіха. А польські ЗМІ підняли справжню хвилю інтересу до цієї напівмістичної істориї. Пізніше район почала прочісувати армія, а поліція патрулювала місцевість, щоб не допустити туди золотошукачів.

Не зважаючи на розчаровуючі підсумки геологорозвідки, "автори" сенсації – Копер та Ріхтер заявили, що все одно вірять у те, що потяг існує.