Англійські фахівці намагаються розгадати дивну ходу Володимира Путіна. Серед їхніх версій - наслідки спеціальної підготовки в КДБ і хвороба Паркінсона.

Британська газета Times написала, що у президента Путіна є щось спільне з ковбоями Дикого Заходу - у нього "хода стрілка".

Як пише газета, його дивна хода вказує на пройдену ним підготовку в КДБ по використанню вогнепальної зброї.

На підтвердження цього газета цитує інструкцію для агентів КДБ: "Під час руху необхідно, щоб зброя знаходилася біля грудей в правій руці. Уперед рухатися потрібно боком, зазвичай лівим, трохи поверненим у напрямку руху".

Про другу версію розповіли експерти з вивчення хвороби Паркінсона. Вони відзначили, що у Путіна при ходьбі - менший мах правої руки, що зазвичай може свідчити про ранній стадії неврологічного захворювання.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Цікаво, що журналісти знайшли на YouTube відеофрагменти з ходою інших російських чиновників, виявивши у деяких з них аналогічну манеру ходьби з меншим махом правої руки. Серед них - прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, колишній міністр оборони Анатолій Сердюков і голова адміністрації президента Сергій Іванов.

Читайте також: "Смерть" шукала по Києву Путіна і Януковича (фото)

"Спочатку в голову приходить приваблива ідея, що у них у всіх - хвороба Паркінсона, що в Кремлі трапилася епідемія Паркінсона", - пише Times, але в підсумку варіант з військовими навичками все ж більш імовірний.

У 2015 році ЗМІ неодноразово піднімали тему хвороби Путіна. Версій хвороб було безліч - від онкології до невдалих пластичних операцій.