В Архангельській області проводили випробувальний запуск крилатої ракети. Він виявився невдалим і завершився позаштатною ситуацією. Після запуску стався збій, вона змінила траєкторію і потрапила в житловий будинок.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Інцидент трапився неподалік полігону "Ненокса" близько 11 години за московським часом.

В Міноборони Росії зазначили, що при запуску ракета відхилилася від заданої траєкторії і впала неподалік однойменного населеного пункту. Вона потрапила у триповерховий цегляний будинок по вулиці Борова, 9 у військовому містечку. Ракета пошкодила дах та чотири квартири.

Зазначається, що ракета була учбовою і не мала бойових компонентів. На місце падіння одразу направили спеціальну комісію з представників російської оборонної промисловості.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Читайте також: Кустуріца запропонував Путіну розмістити ракети у себе у дворі

Після того, як ракета влучила в будівлю, в ній почалась пожежа. Всіх мешканців будинку евакуювали. За попередніми даними жертв і постраждалих в результаті інциденту немає.

Нагадаємо, у Неноксі розташованій знаходиться Центральний ракетний полігон військово-морського флоту. Його створили ще в 1954 році. Тут на полігоні випробовують ракетне озброєння, яке надалі передають флоту. Зокрема, стратегічні комплекси балістичних і крилатих ракет, протикорабельні і зенітні ракети.