Терористи "Ісламської держави" обстріляли ракетами базу на півночі Іраку, де розміщуються турецькі військові.

Про це повідомляє турецька влада.

"В результаті нападу четверо турецьких солдатів отримали поранення. Ракетний обстріл ІД є частиною більш широкого наступу бойовиків на позиції курдів на північ від міста Мосул", - заявили в командуванні курських сил, солдати яких також воюють в регіоні.

Як розповіла місцева влада, четвертого грудня Туреччина увійшла в іракську провінцію Найнава під приводом підготовки бійців народних загонів, які ведуть боротьбу з терористами.

Раніше Туреччина планувала відкрити військову базу в Катарі.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Нагадаємо, ісламісти представили чергову порцію відеопропаганди, під назвою "Зустріч у Дабік". У відео йдеться, що після вбивства Папи Римського Франциска настане кінець світу.

Сам відеоролик виглядає як своєрідне пророцтво і користується великою популярністю у бойовиків "Ісламського держави" і особливо тих, які знаходяться поза території Сирії.

Також відзначимо, що британські журналісти Financial Times опублікували чергову статтю про економіку "Ісламської держави". Вони детально розписали про заробіток солдатів і загальний бюджет організації.

Читайте також: Зарплата в ІДІЛ від $50 на місяць

Як стало відомо, близько 20 млн доларів ІДІЛ витрачає щомісяця на фінансування своєї регулярної армії, яка налічує близько 30 тисяч солдатів. Приблизно таку ж суму бойовики надають допоміжним військам, яких близько 70 тисяч.