Китайські археологи знайшли в провінції Хубей стародавнє поховання, яке складалося з підвішених над землею трун.

Вчені витягли більш 130 дерев'яних виробів, вік яких оцінюють приблизно в тисячоліття, пише Сегодня з посиланням на Daily Mail. Вони вважають, що поховання належить китайцям, які жили за часів правління династії Тан (618-907 роки нашої ери).

Кожна труна має отвір для установки на спеціальні балки, які прикріплені до скелі. Вчені припускають, що таким чином трупи людей захищали від диких тварин, але не виключають їх ритуальне значення.

Читайте також: Знайшли могилу Сулеймана Пишного

За оцінкою фахівців, це найбільше з коли-небудь знайдених висячих поховань. Яким чином древні жителі Китаю доставляли важкі труни на високі скелі, вчені поки не встановили.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, раніше на території центрального Китаю в провінції Хенань знайшли понад 200 поховань, вісім підземних камер для коней та колісниць і більше десяти печей для випалювання.