Банки Швейцарії виявили, що мають більше двох з половиною тисяч відкритих рахунків та 80 комірок, власники яких загубилися. Загальна сума на цих вкладах дорівнює 44,5 млн франків, повідомляє Reuters.

Цікаво те, що більшості цих рахунків вже років 60. Деякі були відкриті ще у 50-роки. Місцеві фінустанови намагаються розшукати власників депозитів, або хоча б їхніх родичів. Але як запевняють самі банкіри, це справа досить нелегка.

З цього приводу банки запустили сайт, де можна перевірити прізвища власників рахунків. Кожен охочий може перевірити свою можливість отримати гроші, але якщо це обґрунтовано. До речі, один із рахунків є українського походження.

Але слід бути обережними, адже банк може стягнути з клієнта гроші за витрачений час, якщо людина не має жодного відношення до рахунку. Така програма триватиме рівно рік, до 17 грудня 2016 року.

Якщо за цей час власники певного рахунку не відгукнуться, то усе майно перейде швейцарському народу. Фінустанови не просто так розпочали шукати своїх клієнтів. Уряд створив закон, згідно якому неактивне майно банку переходить у власність держави.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Читайте також: Українці неохоче несуть заощадження в банки - експерт

Зазначимо, що проценти, які капають на рахунку клієнтів швейцарських банків просто мізерні у порівнянні з українськими. Там заробляють максимум по 5% щороку у національній валюті. Вітчизняні фінустанови пропонують по 27% і вище.