Німецький автомобільний концерн Volkswagen скоротив майже половину управлінських посад, які звітують безпосередньо главі компанії. Причиною звільнень став "дизельний" скандал.

Про це повідомляє портал Motor.

Але в той же час німецький автовиробник призначив кількох нових керівників і провів кадрові перестановки. Зазначається, що новим главою відділу досліджень і розробок Volkswagen став Ульріх Екхорн. Він раніше вже займав аналогічну посаду в компанії протягом періоду з 2000 по 2003 роки. Після Екхорн був членом ради директорів британського автовиробника Bentley. До призначення він займав посаду керуючого директора в німецької асоціації автоіндустрії.

Новим шеф-дизайнером німецького концерну став Міхаель Маєр, який з 2004 року очолював дизайнерський департамент Porsche. Він приймав участь у розробці таких моделей, як Cayenne, Panamera і 918 Spyder. Також працював в Mercedes-Benz і General Motors.

Читайте також: Менеджерів Volkswagen підозрюють в ухилянні від сплати податків

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

Керівником відділу продажів Volkswagen призначили Фреда Капплера, а керувати виробництвом буде Вольфрам Томас. За продуктову лінійку концерну відповідатиме Ральф-Герхард Віллнер.

Нагадаємо, Volkswagen вперше за 20 років отримав квартальні збитки. Автоконцерн виділив 6,7 мільярдів євро, щоб відкликати 11 мільйонів машин.

Це призвело до збитків у розмірі 1,67 мільярдів євро за підсумками третього кварталу поточного року.