Прокуратура німецького міста Брауншвейга закидає менеджерам автомобільного концерну Volkswagen ухилення від сплати податків.

Про це повідомляє DW.

"На сьогодні є п'ятеро звинувачених, у випадку яких початкові підозри щодо скоєння правопорушень підтвердилася", - розповів прокурор Клаус Цие.

Він зазначив, що ухиляння від сплати податків пов'язане із "дизельним скандалом" тому, що маніпуляція цими даними призвела до зменшення розміру податку на автомобілі. Це, за його словами, призвело до того, що боржниками по сплаті податків стали власники автомобілів.

У прокуратурі вважають, що відповідати за цей обман мають саме посадовці із автоконцерну.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Читайте також: Цілий континент буде судитися із "Volkswagen"

Напередодні у Volkswagen визнали, що програмне забезпечення для маніпуляції даними про викиди встановлене і на автомобілях з трилітровим об'ємом двигуна виробників Audi і Porsche. Всі вони входять до складу автоконцерну.

Нагадаємо, раніше Volkswagen заявляв про плани відкликати 11 мільйонів автомобілів, на які встановили маніпулятивне програмне забезпечення.