Російський уряд не поспішає скасовувати заборону на усиновлення дітей іноземцями.

Про це в ході Великої прес-конференції заявив президент РФ Володимир Путін.

За його словами, дітей-інвалідів з Росії всиновлюють набагато рідше, ніж здорових.

"Хочу звернути вашу увагу, що статистика показує: у відсотковому відношенні усиновлення наших дітей-інвалідів іноземцями набагато менше, ніж здорових дітей. Ніхто з іноземців не рвався ніколи всиновлювати або удочеряти хворих дітей. Це статистика", - заявив Путін.

"Всі хворі діти (найтяжчі) з підмосковного будинку інваліда, куди ми їздили, усиновлювалися тільки іноземцями, американцями в основному. Як тільки язик повертається таке заявляти?", - обурюється російський блогер Рустем Адагамов.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: У Керчі відмовились слухати Путіна

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року набрав чинності закон, який забороняє усиновлення російських дітей американцями. Такі заходи були вжиті в якості російської відповіді на американський Акт Магнітського. Він отримав неофіційну назву "закон Діми Яковлєва" в пам'ять про російського хлопчика, трагічно загиблого в прийомній сім'ї в США.

Восьмого липня 2008 року, у віці 21 місяць Діма загинув в результаті того, що його прийомний батько Майлс Харрісон на 9 годин залишив дитину в закритій машині на 32-градусній спеці.