В графстві Йоркшир сьогодні закриється остання вугільна шахта в Великобританії. Це означатиме кінець вугільної промисловості у країні. Шахта Келлінглі єдина яка функціонувала до цього часу.

Про це повідомляє Politico.

Відтепер британська вугільна промисловість буде складатися з невеликої кількості кар'єрів. Обсяг загального виробництва скоротиться до восьми мільйонів тонн на рік.

В листопаді британський уряд оголосив, що планує закрити всі вугільні електростанції. Це мали зробити до 2025 року. Замість вугілля планують використовувати інші енергоносії. Зокрема, чистий газ, відновлювальну і ядерну енергію. Ці джерела не утворюють такі значні викиди вуглекислого газу в атмосферу.

"Вугілля є справжнім ворогом з погляду викидів", - наголосила міністр енергетики та зміни клімату Ембер Радд.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Читайте також: Шахтарі бунтували проти Порошенка (фото, відео)

Протягом останніх років ціна на вугілля в світі значно знизились. А в цьому році глобальний попит взагалі зайшов у глухий кут. Причиною цього став вибір більш ефективних джерел енергії.

Раніше зазначалось, що до 2023 року вугілля спалюватимуть в обмежених кількостях.

Нагадаємо, в британській вугільній промисловості працювало 1,2 мільйона людей. З 1920 року їх кількість почала зменшувати. Уряд Маргарет Тетчер у 1984 році вирішив закрити 20 державних шахт, що спричинило масові протести шахтарів.