У Сосновому Бору під російським Санкт-Петербургом почалася паніка через аварію на Ленінградській атомній електростанції.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

З Соснового Бору, де знаходиться ЛАЕС, масово виїжджають жителі.

За повідомленнями ЗМІ, люди скуповують в аптеках йод і не вірять чиновникам, згадуючи ситуацію з Чорнобилем.

Екологи з "Зеленого світу" заявляють, що радіаційний фон в місті відповідає нормі, але попереджають, що "Східна частина Фінської затоки вступає в десятирічну смугу підвищених ризиків аварій на ядерних об'єктах", і що можливе "резонансне" зростання числа аварійних ситуацій на Сосновоборскому ядерному кластері ".

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Читайте також: На атомній станції під Петербургом сталася аварія

Нагадаємо, в п'ятницю, 18 грудня, на Ленінградській атомній електростанції сталася аварія. З чотирьох енергоблоків працює тільки три. Повідомлялося, що в турбінному залі тріснула труба з парою, яка вирвалася за межі приміщення електростанції і повисла над Сосновим Бором. Другий енергоблок зупиняли вручну.

Також нагадаємо, що у фінському Центрі радіаційної та ядерної безпеки відзначили, що після аварії на ЛАЕС радіаційний фон Фінляндії не змінився.