Угруповання ісламістів "Аш Шабаб" напало на колону християн в провінції Мандера.

Як повідомляє BBC Україна, мусульмани Кенії заступилися за християн.

Губернатор провінції розповів журналістам про подвиг мусульман. Вони заявили, що необхідно або вбити всіх відразу або не чіпати нікого.

"Вчинок жителів став проявом патріотизму і свідченням народної єдності", - підсумував чиновник.

Журналісти з'ясували, що автобус з християнами їхав з Мандери в Найробі. Ісламісти зупинили автобус і вимагали розділити людей на дві групи "мусульмани" і "християни".

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Один з чоловіків злякався і почав тікати, ісламісти його пристрелили. Водій автобуса підтвердив цей випадок. Подробиці загибелі другого пасажира невідомі.

Терористи "Аш шабашу" відзначили, що всі загиблі були християнами. За непокорство кенійський мусульман вони пообіцяли нові теракти.

Ісламістів часто пов'язують з "Аль-Каїдою". Вони контролюють території в південних і центральних областях Сомалі і намагаються там впровадити свої закони.

Читайте також: Потужний вибух прогримів в столиці Сомалі

Нагадаємо, що сьогодні з'явилася інформація, що терористи "Ісламської держави" за рік втратили 14 відсотків території, яка раніше була їм підконтрольна.