У Греції відновлять статую Колоса Родоського, яка була знищена землетрусом 2000 років тому.

Про це пише The Times.

Нова статуя на однойменному острові в порту міста Родос буде в п'ять разів більшою за оригінальну. На її створення знадобиться 250 мільйонів євро.

За словами авторів, основа задуму проекту 135-метрової споруди - плекання грецького національного духу у важкі часи економічної кризи.

Крім того, новий туристичний об'єкт, за підрахунками авторів, принесе до 35 мільйонів євро щорічного доходу. Усередині статуї будуть розміщені розважальні комплекси, музеї, бібліотека та магазини.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Колос Родоський - є одним з Семи чудес Стародавнього світу. На замовлення мешканців міста величезна статуя давньогрецького бога Сонця Геліоса була створена скульптором Харесом на початку третього століття до нашої ери. Колос простояв всього 65 років.

Читайте також: Олені-роботи покатали Санту (відео)

Проект відтворення Колоса у вигляді світлової конструкції з'явився у 2008 році. Одним з його ініціаторів став відомий постановник світлових шоу німець Гер Хоф. У 2012 році він помер, і тому проект не отримав розвитку.