Протягом 2015 року американський Департамент юстиції заарештував рекордне число людей, підозрюваних у тероризмі.

Про це вчора, 26 грудня, написала газета Washington Post. Щонайменше 60 осіб органи правопорядку США заарештували за підозрою у співпраці з терористичною організацією "Ісламська держава Іраку та Леванту".

Як відзначає видання, в основному це молоді люди - більше 55% заарештованих не виповнилося 25 років, а третина з них взагалі молодша 21 року.

Читайте також: Школярів захищатимуть від куль ковдрами

Цього року вперше заарештували хакера, який підтримував терористів за допомогою кібер-атак. Ідеться про громадянина Косово Ардіта Ферізі, арештованого за американським ордером на території Малайзії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На думку аналітиків, держави Заходу потрапили в пастку бойовиків ІГІЛ, коли почали військову операцію в Сирії. Терористи активно поширюють фотографії убитих в результаті бомбардувань мирних жителів, що викликає хвилю обурення в арабському світі і збільшує кількість агресивно налаштованих фанатиків, пише Guardian.