Більше ста біженців з України можуть виселити напередодні Нового року з підмосковного пансіонату "Ластівка".

Про це пишуть російські ЗМІ.

Біженці перебувають у пансіонаті вже більше року. Проте на початку грудня вони отримали повідомлення про те, що УФМС призупинило фінансування.

"Їдьте куди хочете, живіть, де хочете", - розповідає біженка Ірина Кузнєцова, мати трьох дітей.

Жінка ростить 12-річну дочку Віолетту і двох 6-річних синів. До літа 2014 року Кузнєцова з дітьми жила в селищі Гірськ Луганської області. Після переїзду в Підмосков'я діти пішли в школу, однак жінка не змогла знайти роботу.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

"Скрізь потрібні документи, РВП, патенти. Ніхто не розуміє, що так як роботи немає, виїжджали без грошей, відповідно, де взяти гроші на ті ж патенти", - обурюється Кузнецова.

Зараз у пансіонаті залишилися в основному діти, пенсіонери і матері-одиначки, яким нікуди піти. УФМС рекомендує їм повернутися на батьківщину в ті міста, де зараз вже немає боїв. Але повертатися туди біженці все одно бояться.

"Ми не знаємо, чим це закінчиться. Тому що може бути для всіх, хто там залишився під Україною, ми будемо зрадниками", - висловлює побоювання біженка Юлія Дьоміна.

Ще одна біженка - Ірина Юзова боїться повертатися в Україну, оскільки обидва її сина воювали на боці самопроголошених республік. В Україні їм загрожує до 15 років в'язниці.

Читайте також: В Німеччині спалили два будинки із біженцями

"Ми б хотіли повернутися на батьківщину, але ми просто не можемо туди повернутися. Як добре тут, але кожен розуміє, що на батьківщині краще, але ми просто не можемо. І ось ми стали заручниками ситуації. Наша територія в Луганській області відійшла до України, а ми туди не можемо повернутися через те, що там відкриті кримінальні справи", - говорить біженка.

У російському Комітеті допомоги біженцям "Громадське сприяння" зазначили, що це вже третій випадок виселення українців за останній час.