Пожежа, що спалахнула на борту російського риболовецького траулера "Олег Найдьонов" біля берегів Канарських островів 11 квітня, триває. Є висока імовірність розливу 1 500 тонн палива.

Про це пише видання El País.

"Російський корабель з декількома тоннами нафти на борту горить в 40 кілометрах від берега острова Гран-Канарія, Іспанія", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В Охотському морі припинено пошуки моряків затонулого траулера

Причиною загоряння називають сильне задимлення в машинному відділенні судна.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

З траулера евакуювали 72 членів екіпажу, їх розмістили у готелях міста. Ніхто не постраждав.

У момент початку пожежі судно стояло у порту іспанського міста Лас-Пальмас. Але після 13 годин безуспішного гасіння вирішили відбуксирувати корабель у відкрите море.

У трюмі корабля знаходиться багато картону, що ускладнює ліквідацію пожежі.

"Може пройти кілька годин, а, можливо, і днів, перш ніж пожежа буде локалізована", - повідомляє іспанське видання .

Раніше, у січні 2014 року, влада Сенегалу звинувачувала екіпаж судна "Олег Найдьонов" у веденні незаконного промислу у своїх територіальних водах. Траулер був затриманий біля берегів Африки, але незабаром його відпустили.