Президент Південної Осетії Леонід Тібілов заявив, що хоче перейменувати республіку. Він хоче назвати її Аланією за аналогією з російським регіоном Північною Осетією - Аланією. "Весь світ має знати, що є проблема розділеного народу", - пояснив Тібілов.

Тібілов висловив упевненість, що в майбутньому прийде той історичний момент, коли дві Осетії об'єднаються в Аланію в складі Росії. "Це мрія нашого народу, про це я заявляв не раз і впевнений, що настане цей історичний момент", - підкреслив він.

Читайте також: У Південній Осетії ініціюють референдум щодо входження до Росії

У жовтні Леоне Тібілов заявив, що в Південній Осетії пройде референдум про приєднання до Росії. За його словами, він пройде задовго до виборів президента республіки, призначених на 2017 рік.

Росія в серпні 2008 року визнала незалежність Південної Осетії після грузино-південноосетинського конфлікту, в якому брали участь російські військовослужбовці. Більшість країн світу незалежність Південної Осетії не визнають.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще