Глава Південної Осетії Леонід Тібілов планує провести референдум про входження республіки до складу Росії.

Про це пише Корреспондент.

За його словами, ввійти до Російської федерації - багатовікова мрія його народу.

"Сьогоднішні політичні реалії такі, що ми повинні зробити свій історичний вибір, повинні возз'єднатися з братньою Росією і на довгі століття забезпечити безпеку і процвітання нашої республіки, нашого народу", - заявив він.

Читайте також: Крим має бути спільним - президент Казахстану

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За його словами, реалізація результатів референдуму провадитиметься за повним узгодженням із Москвою.

Він вважає, що проведення голосування підтримають і лідери політичних партій, і громадські організації.

Нагадаємо, в березні президенти Російської федерації Володимир Путін та Південної Осетії Леонід Тібілов підписали Договір про союзництво та інтеграцію між двома країнами.

Довідка. Південна Осетія прагнула незалежністі від Грузії, перебуваючи у складі СРСР як Південно-Осетинська автономна область Грузинської РСР.

Тому, у 1991 році почалася Південноосетинська війна. Нова активна фаза збройного конфлікту між республікою і Грузією почалась в 2008 році, за активної участі Росії.