Російські фахівці починають будівництво першої в Єгипті атомної електростанції, на яку Москва виділила 25 мільярдів доларів кредиту.

Про це передають російські ЗМІ.

АЕС зведуть у місті Ед-Дабаа, що на північному узбережжі Єгипту, в декількох кілометрах від Середземного моря,

"Станцію побудують за російськими технологіями. На створення об'єкта єгипетська сторона від нас отримає кредит в 25 мільярдів доларів. Гроші виділять в найближчі три роки", - йдеться в повідомленні.

Кошти дозволять профінансувати 85% від загальної вартості робіт по зведенню АЕС. Решту суми уряд Єгипту повинен знайти самостійно. Кредит повинні повернути після 2029-го року. Станцію будуватимуть фахівці Росатома.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Чорнобиль стане біосферним заповідником

Як відомо, відповідний договір підписали в листопаді минулого року в Каїрі. У складі АЕС буде чотири енергоблоки, потужність кожного більше тисячі мегават. Станцію планують побудувати до 2018-го року.

Планується, що це буде наймасштабніший проект двох країн з часів створення Асуанської греблі.