На японській атомній електростанції "Хамаока" у центральній префектурі Сідзуока сталася пожежа.

Загорівся витяжний вентилятор другого реактора АЕС, передає Вголос. За даними оператора станції, компанії Chubu Electric Power, пожежна сигналізація спрацювала у турбінному цеху.

Пожежникам, які прибули на місце інциденту, вдалося оперативно ліквідувати пожежу. Ніхто не постраждав. Повідомлень про витік радіації не було.

Читайте також: На атомній станції під Петербургом сталася аварія

АЕС "Хамаока", як і інші атомні електростанції Японії, відключили від енергосистеми після аварії на "Фукусімі-1" у березні 2011 року. На разі Chubu Electric Power виводить з експлуатації другий енергоблок, на якому і сталася пожежа.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Разом з тим, третій реактор станції "Хамаока" хочуть перезапустити. Компанія-оператор минулого року звернулася з відповідною заявою до Комітету з контролю за атомною енергетикою Японії, проте її поки не схвалили.

Нагадаємо, 11 березня 2011 року внаслідок найсильнішого в історії Японії землетрусу та викликаного ним цунамі сталася аварія на атомній електростанції "Фукусіма-1".