В Аравійському морі біля берегів невизнаної самопроголошеної республіки Сомаліленд, яка "відкололася" від африканської країни Сомалі, берегова охорона виявила пошкоджене судно з біженцями з Сомалі та Ефіопії. На борту були десять тіл мертвих людей. Ще 72 біженця були дуже виснаженими, деякі у важкому стані. Людям зараз надають медичну допомогу, повідомляє ТСН.

Судно з біженцями дрейфувало в морі останні два тижні, прямувало на Аравійський півострів. Імовірно в Ємен або Оман. Троє членів екіпажу намагалися втекти, але їх заарештували.

У той же час місцеві жителі виявили вчора ще 96 тіл біженців з цього судна, яких на берег винесло Аравійське море. Скільки тіл може ще бути у воді, не відомо.

Читайте також: В Німеччині спалили два будинки із біженцями

Нагадаємо, чимало біженців з Африки та Близького Сходу тисячами біжать в Європу, подалі від убогості і військових дій. Тим часом канцлер Німеччини Ангела Меркель хоче зменшити потік біженців в ЄС при збереженні відкритих кордонів. За даними ООН в 2015 році близько 1 млн нелегальних мігрантів прибули в Європу через Середземне море. Серед них понад 500 тисяч сирійців.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще