Бойовики з терористичної організації "Ісламської держави" почали видавати власні паспорти для жителів захоплених ними територій. Вони окупували частину Сирії та Іраку.

Про це повідомляє VICE News з посиланням на користувачів в соціальних медіа.

Документ являє собою пластикову картку з електронним чіпом для захисту від підробки, а також з голограмою.

Такі паспорти самопроголошені керівники ісламського халіфату видають не тільки мирним жителям окупованих територій, а й своїм бойовикам.

На думку західних журналістів такий крок "Ісламської держави" зроблений з розрахунком на те, щоб продемонструвати своїм прихильникам, що вони справжній державний апарат, а не просто угруповання бойовиків.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, що міжнародна коаліція на чолі з США завдає авіаударів по позиціях ісламських бойовиків в Іраку і Сирії. Також Канада прийняла рішення про розширення участі в операції проти "Ісламської держави".