Повноважний представник президента Росії в Сибіру Микола Рогожкін поклав відповідальність за пожежі в Забайкаллі на опозицію.

За його словами, пожежі виникають одночасно в декількох місцях, до того ж у важкодоступних районах. куди "навіть добре підготовлена людина не забереться".

Читайте також: Пожежа із Забайкалля перекинулась на Китай (фото)

"Тоді давайте припустимо, що діє диверсійне угруповання, яке одномоментно влаштувало підпали?" - сказав чиновник. "Ситуація нестандартна, в різних місцях одночасно запалав ліс. Я не розумію, як це можливо, і готовий вислухати фахівців, учених, та бодай шаманів ", - додав Рогожкін на нараді в Читі.

За останніми даними, площа пожеж в Забайкальському краї 17 квітня збільшилася до 121 тисячі гектарів. У Росії степові пожежі характерні для південних степових районів Поволжя, Уралу, Сибіру. Головним чином вони трапляються навесні, коли торішня трава висихає після сходження снігу, а також наприкінці літа і восени. У Росії пожежна охорона виїздить на гасіння сухої трави тільки якщо є загроза населеним пунктам. Обов'язок забезпечення пожежної безпеки полів покладається на власників (орендарів) землі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще