Парламент Німеччини сьогодні більшістю голосів підтримав рішення про визнання масового вбивства 1,5 млн. вірмен в Османській імперії геноцидом.

Про це повідомляє Reuters.

Це голосування може призвести до погіршення відносин з Туреччиною, навіть до розірвання дипломатичних відносин. Німеччина є її найбільшим торгівельним партнером у Європейському союзі.

Також, в країні проживає велика етнічна турецька діаспора.

Берлін, на відміну від Франції та близько двох десятків інших країн, довго відмовлявся використовувати слово "геноцид".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Президент Бундестагу Норберт Ламмерт перед початком дискусій щодо резолюції підкреслив, що події в середині Першої світової війни в Османській імперії "перед очима світу було геноцидом"

Раніше президент Німеччини також назвав убивства вірмен в Османській імперії геноцидом, німецький канцлер виступає за його визнання.

Нагадаємо, що австрійський парламент вже проголосував за таке визнання. Це, в свою чергу, спричинило дуже негативну реакцію з боку Туреччини. З Австрії навіть був відкликаний посол.

10 років тому польський сейм прийняв постанову, яка засуджує акт винищення вірмен і називає його геноцидом.

Окрім того, в Польщі проведуть пам'ятні заходи присвячені подіям столітньої давнини. У Вроцлаві буде відправлене богослужіння, а у Люблині відбудеться концерт під назвою "Пісня пам'яті".