Широкий резонанс у мас-медіа спричинив скандальний "Шлюб тисячоліття" в Чечні. Глава ОВС Ножай-Юртівського району Нажуд Гучігов одружився з 17-річною Луїзою (Хедою) Гайлабієвою.

За офіційною інформацією, поліцейському 47 років, за іншими даними - 57. Весілля "благословив" сам глава Чечні Рамзан Кадиров.

При цьому Гучігов вже був одружений, а дівчина зустрічалася з хлопцем. Родичі молодої не змогли дати належну відсіч новоявленому нареченому через втручання Кадирова.

"Я особисто послав людей, дізнайтеся згодна вона чи ні? І її мати сказала, що дівчинка згодна! І дідусь по батькові дав слово і згоду! І все завершено з цього питання - так кажуть вони. Я відправив найдовіренішу свою людину, і ми провели роз'яснювальної розмови", - заявив Кадиров.

Водночас ЗМІ досі так і не отримали підтвердження, що наречена дала свою згоду. І навпаки, відомо, що дівчина намагалася звертатися по допомогу через соціальні мережі, але, як виявилося, безуспішно.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Важливий і той факт, що офіційно оформити шлюб з одруженим чоловіком у Чечні неможливо. Кримінальної відповідальності за це нема, але на практиці подібні шлюби не вважаються дійсними, оскільки суперечать конституції Росії. Більше того, з точки зору шаріату жоден з подібних шлюбів також не можна визнати дійсним. В Ісламі чітко прописано, що шлюби з примусу заборонені.

Читайте також: Кадиров нагородив "Нічних вовків" мотоциклами

Численні інтернет-користувачі вже назвали цю церемонію "публічним зґвалтуванням" і "плювком в обличчя російським законам".