Лейбористська партія Британії вирішила підтримати закон про референдум. Він має пройти до кінця 2017 року і визначити, чи залишатиметься країна членом Європейського союзу.

Про це заявила виконуюча обов'язки лідера Лейбористської партії Харієт Харман, передає ВВС.

На проведенні референдуму наполягає Консервативна партія, яка зараз знаходиться при владі. Лейбористи до цього часу негативно відносились до питання проведення даного референдуму.

За словами Харман, лейбористи все одно продовжать агітувати за те, щоб Британія залишалася в складі ЄС. Проте вони не будуть заважати його проведенню.

Читайте також: Нелегальна трудова міграція стане кримінальним злочином у Британії

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Рішення лейбористів щодо підтримки законопроекту про референдум, за очікуваннями воно буде згадане у промові королеви Єлизавети II в середу, означає, що парламенті закон приймуть без серйозних затримок.

Раніше зазначалось, що прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон хоче прискорити процес підготовки до референдуму щодо членства країни в ЄС і провести його вже в наступному році.

Кемерон після перемоги консерваторів на виборах підтвердив намір у 2017 році провести національний референдум щодо членства країни в ЄС.

В свою чергу глава Європейської ради Дональд Туск розраховує, що Велика Британія залишиться у його складі.