У неділю в Римі на території Собору Святої Софії активісти провели акцію на підтримку України.Захід відбувся за ініціативи Конгресу Українців в Італії та релігійної асоціації "Свята Софія".

На свято принесли страви української кухні, сувеніри з національною символікою. Відвідувачі заходу танцювали під веселі українські пісні, співали народні композиції.

Гості міста та місцеві жителі змогли побувати на виставці картин українських художників у Римі Івана Карася та Ольги Романишин. Роботи майстрів можна було також купити, а виручені кошти відправили на благодійність для захисників України.

Читайте також: Глава МЗС Італії запевнив у підтримці цілісності України

На акцію солідарності з Україною прийшли працівники посольства України в Італії на чолі з послом Євгеном Перелигіним.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Всі кошти з благодійного обіду - 2 тисячі 525 євро будуть передані на потреби постраждалим українцям в зоні АТО, дітям загиблих воїнів", - йдеться в повідомленні посольства.

Нагадаємо, що глава МЗС Італії Паоло Джентілоні заявив про необхідність надання автономії Донбасу. У теж час українська діаспора в Італії щотижня відправляє допомогу бійцям АТО.