Мексика посіла перше у світі місце за загальною кількістю вбивств в країні. На другому місті опинилась Росія. Проте серед країн Європи вона впевнено посіла першу сходинку.

Про це повідомляють "Новые известия".

Другою в "європейському" рейтингу стала Молдова, а за нею йде Литва. На четвертому місці опинилася Білорусь.

Крім того, Росію з впевненістю можна назвати "поліцейською державою". Вона лідирує серед країн із найбільшою кількістю правоохоронців, які припадають на душу населення.

На другому місці за числом поліцейських Туреччина. Замикає трійку – Італія. На четвертій сходинці Португалія.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

"З одного боку, значну кількість поліцейських можна пояснити великою кількістю вбивств", - пояснив голова "Комітету проти тортур" Ігор Каляпін.

Читайте також: Правозахисні організації в Росії перевірять на загрози нацбезпеці

Проте, за його словами, це демонструє те, що в Росії боротьба з тяжкими злочинами зводиться до розкриття, а не профілактики злочинів.

"Працювати починають вже після того, як щось сталося", - підкреслив він.

Нагадаємо, що раніше російська армія поступилася лідерством США у рейтингу могутності. Найпотужнішими в світі є американське військо, а Росія опинилася на другій сходинці. Трійку лідерів замикають китайські вояки.