Число жертв сильної спеки в Індії склала вже 1371 чоловік. Близько тижня на півдні країни температура повітря тримається на рівні 47 градусів за Цельсієм.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Найбільш складна ситуація склалася в штатах Телангана і Андхра-Прадеш. Число жертв в штаті Андхра-Прадеш склало 1020 чоловік. Також зростає кількість постраждалих у штатах Західна Бенгалія і Орісса.

Читайте також: Через спеку в Індії загинули 750 осіб

За словами чиновників, більшість тих, хто загинув від теплового удару або зневоднення організму - літні люди або представники робітничих професій.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Влада скасувала відпустки лікарів і порадила людям не виходити на вулиці.

Протягом минулого тижня в багатьох штатах країни і в столиці Делі температура піднімалася до 50 градусів. Травень і червень - це найспекотніші місяці в Індії.

Спека, за прогнозами, стихне в кінці цього тижня, перш ніж мусонні дощі принесуть полегшення пересохлі областям на сході і півдні.

За словами метеорологів, останні 15 років спостерігається зростання середніх температур: все частіше температура в ці місяці тримається на рівні 45 градусів і піднімається вище.