У Вільнюсі почалося дводенне засідання представників польського Сенату, литовського Сеймасу і Верховної Ради України. Головна тема зустрічі - ситуація в Україні.

Про це повідомляє Польське Радіо.

"Я підтримую скасування віз для українців. Україна – це дуже важлива держава і для Польщі, і для Литви. Це важлива держава для усієї Європи. Польща та Україна – це сусідні країни, і ми не можемо байдуже спостерігати за тим, що відбувається у нашого сусіда", – заявив маршал польського Сенату Боґдан Борусевич.

Читайте також: Українських фанатів затримали у Польщі

"Ми хочемо вас підтримувати, але і ви повинні йти вперед", – звернувся він до представників України.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

В цьому контексті маршал Сенату наголосив на реформі прокуратури, правосуддя, адміністративній реформі та боротьбі з корпуцією.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, у свою чергу, нагадав, що Росія не дотримується Мінських домовленостей, а на сході України триває регулярна війна.

Він додав, що українці чекають на чіткий сигнал про членство в ЄС, яким може бути скасування візового режиму між Україною та ЄС.