Конгрес США прийняв поправки конгресмена Джона Коньерса, згідно з якими США не може тренувати бійців українського батальйону Азов.

Про це повідомляє Корреспондент.

"Я вдячний Палаті представників за те, що вона одноголосно прийняла вчора мої поправки, тим самим підтвердивши, що наші збройні сили не будуть тренувати ненависний нам неонацистський батальйон Азов, а також підтримала мої спроби не дозволити небезпечним і легким у транспортуванні ПРЗК потрапити в нестабільні регіони ", - йдеться в повідомленні.

Ці ж поправки забороняють США поставляти переносні ракетно-зенітні комплекси до Іраку та до України.

Читайте також: У в'язниці та під слідством перебувають 70 бійців АТО

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Видання Foreign Policy охарактеризувало Азов, як "відверто неонацистську, і фашистську організацію", а в статті The Telegraph йдеться про те, що "бійці Азова використовують неонацистський символ Wolfsangel, тобто гак Вольфа, на своєму прапорі, члени батальйону є расистами або антисемітами".

Нагадаємо, на початку травня глава моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан висловив стурбованість у зв'язку з інцидентом 1 травня. Тоді бійці батальйону "Азов" заважали роботі їх спостережного пункту біля Широкино.

Апакан заявив, що місія є беззбройною цивільною місією і щоб виконувати свої обов'язки, їм необхідний необмежений і безпечний доступ до всіх районів зони конфлікту.