Сполучені Штати Америки нанесли удар по території в Лівії, де переховувався представник Аль-Каїди. Про це повідомляє Новое время.

У Пентагоні повідомили, що поки не можуть точно сказати, чи була операція успішною, однак за попередніми даними удар досяг своєї мети. У військовому відомстві не назвали ім'я людини, що стала мішенню авіаудару, проте охарактеризували його як керівника Аль-Каїди середньої ланки.

Визнаний світовою спільнотою уряд Лівії, що знаходиться в місті Тобрук на сході країни, зі свого боку, заявив, що ціллю американської авіації був один з лідерів місцевих бойовиків Мухтар Бельмухтар.

Матеріал по темі: Польща і Литва підтвердили переговори із США про озброєння

Такоже у Колумбії знищили одного з лідерів однієї з найбільшого угрупування повстанців - Армії національного визволення Хосе Ернандеса Аміна Манріке на прізвисько "Маркітос".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Його знищили у північно-західній провінції Антіокия.

Нагадаємо, що терорист Аль-Каїди вважався організатором нападу на газове родовище в Алжирі, в ході якого в 2013 році загинули майже 40 людей. Раніше в пресі вже неодноразово з'являлися повідомлення про загибель Бельмухтара, але згодом вони не підтверджувалися.