У ході підготовки до підписання великої земельної угоди між Росією і Китаєм виникли розбіжності. Про це повідомляє Росбалт.

Китайська Південно-Західна гірничопромислова компанія цього року інвестує 400 млн рублів в освоєння родовища сурми і срібла в Тенькінском районі Магаданської області Росії.

Влада Забайкальського краю повідомила про готовність передати Китаю в оренду 115 тисяч гектарів сільськогосподарських земель. Китайці планують вирощувати в РФ кормові, зернові олійні та інші культури, а також лікувальні трави для фармакології.

Але старший радник Китайського інституту міжнародних стратегічних досліджень Ван Хайюнь зазначив, що це не має значення, якщо не спростити процес переселення китайців до Росії.

Матеріал по темі: Залишена жителями китайська рибальське село "потонула" в зелені

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Якщо не вирішити юридичним шляхом питання широкомасштабного залучення китайської робочої сили, ні про яке довгострокове співробітництво з китайськими сільськогосподарськими підприємствами не може бути й мови", - зазначив Ван Хайюнь.

На цей проект інвестори з Китаю планують витратити близько 24 млрд рублів. Готова продукція буде поставлятися в РФ, КНР і на міжнародні ринки.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив про необхідність відновлення питання про володіння Курильських островів.