Російські літаки за 36 годин чотири рази порушили кордон повітряного простору прибалтійських республік.

Про це повідомили британські військовослужбовці.

Британські літаки ВПС Typhoon, що базуються в Естонії, піднімалися на перехоплення російських літаків-розвідників, МіГ-31 і бомбардувальників під час військових маневрів країн NATO в Балтійському морі. Крім того, під час проведення навчань кораблі РФ наближалися до кораблів країн Альянсу на неприпустимо коротку відстань.

"Влада Великобританії заявляє, що "настільки небезпечних подій не було з часів холодної війни", - пише англійське видання "Daily Mirror".

Читайте також: Російський винищувач ледь не зіткнувся з американським літаком

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Міністр оборони Великобританії Майкл Фаллон оперативно прибув з візитом на базу в Естонії. Це підтверджує, що Лондон стурбований тим, що відбувається. Фаллон заявив, що Великобританія залишається вірна зобов'язаннями перед союзними країнами і в будь-яку хвилину готова протистояти російському агресору плечем до плеча з союзниками. Міноборони також підкреслив, що російський президент, "розмахуючи шаблею", не відлякає англійців.