У затоці на Алясці розпочалися військові навчання Nothern Edge - одні з наймасштабніших військових навчань в США. У них беруть участь більше 6 тисяч американських військовослужбовців, кілька бойових кораблів і близько 200 літаків.

Мета проведених навчань - відпрацювання взаємодії між військово-повітряними і військово-морськими силами США, діючими в азіатсько-тихоокеанському регіоні.

Територія Аляски мало населена, тому, за словами представників Пентагону, це дає американським пілотам і морякам унікальні можливості для відпрацювання професійних навичок.

Завершаться навчання 26 червня.

Читайте також: США розмістять 250 танків та гаубиць в країнах Балтії

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Американський підполковник Тім Бобинський повідомив, що ці військові навчання зовсім не викликані підвищенням напруженості у відносинах США з іншими країнами.

Нагадаємо, що навчання Nothern Edge проводять кожні два роки. Але два роки тому Пентагон відмовився від проведення маневрів задля економії коштів. Тому нинішні навчання - перші за останні чотири роки.